Jimmy Michie

Jimmy Michie

Michie behaalde de laatste 48 bij de twee rankingtornooien vorig seizoen, maar kon zich niet verder doorzetten en eindigde als nr 61 in de officiële ranking, het tweede jaar op rij.

In the Northern Ireland Trophy versloeg hij Ben Woollaston en Jimmy White voor hij werd uitgeschakeld met 5-4 door James Wattana. In de Malta Cup liep hij een trip naar het Mediterran mis door te verliezen van Stuart Bingham, met 5-3. The Yorkshiremen verscheen in de halve finales van het LG – cup tornooi in 2002 in de Guide Hall in Preston. Hij versloeg Marco Fu en Mark King, kwam dan terug van een 4-1 achterstand om vervolgens Gerard Greene met 5-4 te verslaan in de kwartfinales.

"Ik heb het spel serieus opgenomen de laatste jaren" zei hij. Maar ik wil zien of ik een tornooi kan winnen voor ik ermee stop.

Zijn fortuin nam een fikse duik wanneer zijn auto werd gestolen met zijn keu inclusief. Ondanks een aanbod van 1000 pond voor de teruggave van zijn goederen, zag hij niets terug. Michie’s eerste halve finales kwamen er in 1999 op de Britisch Open. Hij versloeg Tony Drago, Marcus Campbell, Ronni O’ Sullivan en John Parrot om vervolgens door Anthony Hamilton uitgeschakeld te worden.

Hij bereikte zijn eerste en tevens enigste verschijning in het Crucible in het wk van 1996.
De charismatische cueman arriveerde in een lange limo maar moest al even vlug het tornooi verlaten na het verlies tegen Wattana met 10-8 in de eerste ronde.
Michie begon recent aan een intensief fitnessprogramma, met de bedoeling in vorm te geraken om halve marathons te lopen voor geld in te zamelen voor de Paul Hunter foundation, maar hij hoopt natuurlijk ook op die manier zijn prestatie op tafel te verbeteren.

  • DOB : 04 Aug 1971
  • Lives in Pontefract, Yorks
  • Provisional Ranking : 48th (Main Tour)
  • Last 5 Seasons 61-57-55-60-55
  • Turned Pro : 1991
  • Best Ranking Performance : Semi-finals - British Open 1999; LG Cup 2002
  • Highest Tournament Break : 139 - B&H Championship 19